volontarerghana

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2015

Vi vill att barn ska sova mjukt

Av Ellen och Lisa - 3 oktober 2015 13:56

Hej hopp nu är vi tillbaka igen! Det har vart tyst här på bloggen sedan vi kom tillbaka från Afrika men nu är det nämligen så att vi ska åka tillbaka till vårt älskade Ghana och hälsa på i 2, 5 vecka! Det kommer bli så obeskrivligt underbart att få känna Afrikas värme igen, hälsa på alla glada människor, köpa färggranna tyger, bada i havets vågor och krama om våra älskade barn som vi saknat så mycket.  

Den här gången så har vi lyckats lura med oss ytterligare 2 resenärer, våra vänner Corre och Carro som vi tillsammans kommer resa runt med i Ghana.


Under vår förra resa i Ghana så hade vi som många av er nog redan vet en insamling till ett sjukhus som byggdes på barnhemmets mark. Då lyckades vi samla in 24 500 kr som räckte till att nästan bygga färdigt hela sjukhuset. Efter oss så fick de lite hjälp från andra håll och nu är sjukhuset färdigbyggt! TACK till er som bidrog till att detta kunde hända och på så sätt förbättra många människors liv!


Den här gången tänkte vi ha en insamling innan vi åker ner. Vårt mål är att använda de pengar vi får in från insamlingen nere i Ghana till att i första hand köpa in madrasser till barnen. Som det ser ut nu så finns det inte madrasser till alla barnen på barnhemmet att sova på, de delar och sover delvis på golvet. Så vill vi inte ha det!

Om vi får in mer pengar än som behövs till madrasser så kommer de pengarna gå till andra saker som barnen behöver exempelvis, lakan, kuddar, underkläder, matskålar, skor mm.


Vi kommer att köpa allt nere i Ghana då det är mycket billigare än i Sverige och vi slipper dessutom ta med oss det. Efteråt kommer vi lägga upp bilder och resultatet från insamlingen här på bloggen för att visa er vad pengarna gick till.


Vi kan inte med ord beskriva hur viktig den här insamlingen är för barnen på barnhemmet. En sådan liten sak som att få sova mjukt borde vara en självklarhet för alla barn, tyvärr är det inte så överallt. Vi vill göra det lilla vi kan för att göra de här barnens liv lättare. Vill du hjälpa oss med det?


Om du vill vara med och skänka pengar till barnen på Ashan childrens home så sätt in valfri summa på det här bankkontot eller swisha till mobilnumret. Alla bidrag räknas och är viktiga oavsett stora eller små.


Skriv GHANA som meddelande när du för över pengar.



Swish:

Ellen Hjerqvist

0735134556

 

Eller


Bankkonto:

Ellen Hjertqvist

Nordea

3021 23 25256

 


TACK på förhand!<3


/Lisa, Ellen, Corre och Carro.


         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ellen och Lisa - 20 november 2015 18:05

Bussen vi hoppade på till Takoradi var liten, varm och guppig. Bussfärden var en nära- döden- upplevelse då det helt plötsligt började spöregna så att man knappt såg någonting. Trots spöregnet och dimman som smög sig fram gasade chauffören glatt på i...

Av Ellen och Lisa - 19 november 2015 19:08

Hej hopp! Vi lever och är tillbaka i civilisationen med ständig el och internet! Vi har hunnit med väldigt mycket under de senaste 2 veckorna och det här inlägget kommer handla om den första veckan som spenderades i Kumasi på Ashan Childrens Home, vå...

Av Ellen och Lisa - 5 november 2015 15:22

  Nu är vi i Ghana! Flygresan igår gick jättebra, vi är rätt glada att vårt flyg kom iväg innan solstormen i Sverige slog till. Efter mycket väntande på flygplatsen i Accra så kom vi äntligen iväg, fick vårt bagage och hittade en taxi som i kolmörk...

Av Ellen och Lisa - 14 december 2014 11:29


Hade en jättebra dag igår i Accra med en massa god mat och shopping tills våra fötter skrek i protest. Lite tveksamt ett tag om vi skulle få med oss allt vi köpt hem, med andra ord om det skulle gå och stänga Lisas väskor men det gick efter gemensamm...

Av Ellen och Lisa - 12 december 2014 18:51

Att lämna Ashan i söndags blev svårare än vi båda trott och tårarna rann. I stunden så kändes allt rätt så eländigt men när vi efter alla tårfyllda farväl väl satt på bussen på väg bort så kändes det bättre. Vi har haft en underbar tid och har med os...

Presentation


Hej!
Vi är två tjejer Ellen och Lisa, från den lilla staden Huskvarna som bestämt oss för att ge oss ut i den stora vida världen. Vi ska åka till Ghana, Afrika i 4 månader och volontärarbeta på ett barnhem!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards