volontarerghana

Alla inlägg den 6 september 2014

Av Ellen och Lisa - 6 september 2014 19:13

Idag har vi varit och hämtat våra afrikanska klänningar som vi låtit sy upp. Klänningarna är skräddarsydda (Ellens är dock liiite stor) trots det så tog det bara 6 dagar och de kostade inte ens 100 kr. Vi känner oss som riktigt fina ghanska svenskor och fick lovord över hur vi såg ut. Alla tycker att vi är supervackra och att vi måste sy upp mer kläder vilket vi absolut kommer göra!


Trots att vi börjar känna oss lite ghanska efter 3 veckor här i Ghana (tiden går sjukligt fort) så kan vi inte lura bebisar som börjar gråta så fort vi vinkar till de eller håller i dem. Tydligen är vi sjukt läskiga, fast vem vet efter ytterligare några veckor så kanske de slutar vara rädda för oss…!


Imorgon så ska vi på fest med alla barn på barnhemmet i Kumasi. Vad det är för slags fest har vi ingen aning om, det enda vi vet är att den pågår mellan 14.30- 17.30 och att det kommer vara dans och mat. Vi hoppas innerligt att vi inte kommer behöva dansa för i så fall lär ghanianerna 

drömma mardrömmar…


På måndag är det också en stor dag för då ska vi till Kumasi själva och virra på marknaden och den enda mataffären som finns. Annars så har vi även börjat planera för en 3 dagars resa till Accra om 2 veckor själva vilket känns jättekul. Just nu så letar vi hotell och håller på att kolla upp vad vi vill göra där och än så länge så är det lite olika affärer och matställen (PIZZA OCH RIKTIGA MACKOR!) som lockar. Vi hoppas kunna hitta en ordentlig mataffär så vi kan köpa på oss massa gott men mystiskt nog är mataffärer väldigt sällsynta i Ghana.


Njut av bilderna på fina oss i våra afrikanska klänningar!


Ha det bra och glöm aldrig att välsigna stenarna…

             





Presentation


Hej!
Vi är två tjejer Ellen och Lisa, från den lilla staden Huskvarna som bestämt oss för att ge oss ut i den stora vida världen. Vi ska åka till Ghana, Afrika i 4 månader och volontärarbeta på ett barnhem!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards