volontarerghana

Alla inlägg den 19 september 2014

Av Ellen och Lisa - 19 september 2014 21:07

Igår tillbringande vi nästan 6 timmar i en buss på väg ner till Accra för att i tre nätter bo på hotell och utforska staden. Efter bara en natt på hotellet så inser vi hur sjukt många grejer man inte uppskattar tillräckligt mycket i Sverige. Vi ville nästan gråta av lycka när det var varmvatten i duschen. VARMVATTEN. Något som man inte ens reflekterar över att det finns hemma blir för oss en enorm lyx efter att i en månad duschat i kallvatten. Likadant så är det så fantastiskt att i tre dagar få ha obegränsat internet på hotellet och inte bara kunna vara inne korta stunder.


Idag vaknade vi i alla fall tidigt och ville nästan gråta av lycka (igen) när hotellet serverade omelett till frukost, så sjukt gott och med det i magen begav vi oss i en taxi till Accra mall. Där tillbringande vi lång tid inne i mataffärer som faktiskt innehöll MAT och köpte på oss ordentligt inför den kommande tiden här. Vi har även besökt en fairtrade affär som heter Global Mamas idag som säljer afrikanska kläder sydda av ghanska kvinnor. Lite dyrare men fortfarande billigt för oss och dessutom så går pengarna till ghanska kvinnors affärsverksamheter. VI köpte varsin liten plånbok samt varsitt plagg, se bilder!


Den här weekenden handlar förutom att se staden och shoppa sjukt mycket om MAT. Idag kan vi med glädje meddela er att vi åt pizza till lunch och tror aldrig det smakat så gott innan som det gjorde idag. Vi gick även till en smoothiebar där vi åt kyckling panini och varsin smoothie vilket var himmelskt gott.


Något som är värt att nämnas angående mataffärerna här är att det är väldigt konstiga priser. Det som är närproducerat är väldigt billigt medan en apelsin (som ser ut som de vi har hemma och inte är odlad i Ghana) kostar 25 kr. Japp 25 kr för EN apelsin… Vi hittade även ett flinpaket, Rice Krispies som kostade ungefär 100 kr! Hemma är ju det importerade oftast billigt och det närproducerade dyrt, här är det tvärtom.


Nu ska vi strax använda vårt lilla kök här på hotellrummet till att göra egengjorda toast, vi lyckades till vår stora glädje hitta skinka och ost så förhoppningsvis blir de goda. Imorgon så är vårt mål att se havet och gå på marknader!


                 

Presentation


Hej!
Vi är två tjejer Ellen och Lisa, från den lilla staden Huskvarna som bestämt oss för att ge oss ut i den stora vida världen. Vi ska åka till Ghana, Afrika i 4 månader och volontärarbeta på ett barnhem!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards