volontarerghana

Alla inlägg den 23 september 2014

Av Ellen och Lisa - 23 september 2014 11:40

”…jag kommer inte gosa med dig ändå!” Detta var orden Ellen just sa till en av hundarna här som försökt vinna hennes kärlek den senaste halvtimmen men utan resultat. Medan vi skriver detta så sitter vi på verandan utanför vårt hus, lyssnar på musik och tittar på omgivningen. Det här med att bara vara och inte göra något speciellt gör ingen av oss speciellt ofta i Sverige men här nere så har vi båda två insett hur gött det är att göra ingenting. Igår kväll satt vi vid grinden till barnhemmet, lyssnade på musik och bara tittade på bilarna som susade förbi.


Nu är vi i alla fall som ni förstår tillbaka på barnhemmet och alla här blev väldigt glada att vi kom tillbaka och hade saknat oss. Igår passade vi på att umgås med barnen ordentligt trots att vi var rätt så trötta efter hemresan eftersom de börjat skolan idag. Så idag ska vi ta det lugnt nu på förmiddan och ta igen oss lite.


Igår på eftermiddagen satt vi tillsammans med några av barnen och gjorde kvastar genom att skala av bladet från palmblad och endast behålla själva mitten. En av killarna, Kofi pratade vi rätt så mycket med och en av våra diskussioner handlade om hur viktigt och gott vi tycker att mat är! Det hela slutade med att Ellen blev omdöpt till ”Food Master” och Lisa till ”Cookie Monster”. Kofi tyckte det var rätt så kul att vi pratade så passionerat om mat och kakor men när vi frågade vad han tyckte om så svarade han vatten. Så då blev hans nya smeknamn ”Water Kofi”.


Resten av veckan kommer att spenderas med våra underbara barn!           

Presentation


Hej!
Vi är två tjejer Ellen och Lisa, från den lilla staden Huskvarna som bestämt oss för att ge oss ut i den stora vida världen. Vi ska åka till Ghana, Afrika i 4 månader och volontärarbeta på ett barnhem!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards