volontarerghana

Alla inlägg den 20 september 2014

Av Ellen och Lisa - 20 september 2014 22:38

Idag har vi gått på vart på en fantastisk marknad här i Accra som heter Arts Centre, vi ville nästan bosätta oss där och aldrig åka därifrån. På marknaden fanns allt ifrån afrikanska tyger, kläder, väskor, smycken, pärlor, trummor, trä djur, konstverk, målningar och så mycket mer. Försäljarna var väldigt trevliga, om än lite påstridiga och ville väldigt gärna prata med oss och visa sin lilla ”bod.” Vi har fått träna oss rejält i konsten att pruta idag och det med råge. Första priset försäljaren säger är alldeles för högt av två anledningar, för det första på grund av vår hudfärg och för det andra på grund av att det är meningen att man ska pruta. Det blev rätt så kul i slutet, särskilt med tanke på att vi kunde sänka priset bara genom att vara trevliga och le. Vi fick med oss en mängd olika saker därifrån, lite som vi inte skriver om här då det är presenter till ni hemma i Sverige… Vi köpte i alla fall lite afrikanska målningar var till oss själva, Lisa lite tyger och Ellen en trumma och elefant. Marknaden var alltså över förväntan och vi tänker definitivt återvända hit fler gånger då vi är i Accra.


Vi kom även till havet idag och det var stort, mäktigt och vackert! Två utav försäljarna på marknaden som vi handlade lite av var gulliga nog att visa oss vägen, som vi inte hade hittat själva. Det kändes mäktigt att se havet breda ut sig och veta att vi faktiskt befinner oss i Ghana i Afrika… lite sjukt fortfarande.


Ghana är nog det mest o- turistiga land någon av oss någonsin varit i, Accra liknar inte en europeisk huvudstad det allra minsta. Dock så har landet världens potential att bli en stor turistattraktion men det är rätt så coolt att få se allt nu när det är orört av turismen.


Matmässigt så har vi även idag frossat och gottat oss ordentligt. Det blev pizza till lunch idag igen fast från en lite finare restaurang så den var helt fantastisk god med tunn deg, riktig skinka och gudomlig ost på. Vi har även gått lite mer i en mataffär och köpt på oss ännu mer att ta med hem till Kumasi. Nu på kvällen har vi ätit lite egengjorda toast med ost, skinka och lök, så gott och senare ikväll väntar äpple och popcorn med extra smör! Japp vi frossar just nu men det gäller att passa på.


Imorgon bär det alltså av hemåt till Kumasi och vårt barnhem. Vi kunde inte vart mer nöjda med vår lilla weekend i Accra men trots det så ska det bli skönt att komma hem till vårt fina rum, alla måltider med ägg och ris och alla våra underbara barn som vi saknat!   


           

Presentation


Hej!
Vi är två tjejer Ellen och Lisa, från den lilla staden Huskvarna som bestämt oss för att ge oss ut i den stora vida världen. Vi ska åka till Ghana, Afrika i 4 månader och volontärarbeta på ett barnhem!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards