volontarerghana

Alla inlägg den 15 september 2014

Av Ellen och Lisa - 15 september 2014 10:14

Detta var orden som Lisa fick höra om sig när hon pratade med en av Nannas vuxna döttrar, Naomi. I Sverige hade det varit en stor förolämpning men här sades det som en komplimang. Trots det så var Lisa inte så glad över att få höra att hon blivit fet men Ellen intygar dyrt och heligt att hon INTE blivit det minsta fet vilken är en lättnad. Nämnas i detta sammanhang bör även att vi varje kväll ser på film och äter lite snacks fast denna kväll hoppade Lisa sammanbitet över snacksen och drack endast vatten.


På tal om att vi tydligen börjar bli feta här nere så har vi tagit tag i oss själva och börjat träna ordentligt. Vi har även fått med oss två killar härifrån i vår ålder, John och Jim. De var lite skeptiska först men blev sedan imponerade när vi käckt slängde upp varandra på axlarna i brandmannagreppet och bar varandra fram och tillbaka. John pratade även med Ellen dagen efter och sa: ”Ellen you have killed me”

Han berättade sedan att han hade träningsverk överallt men jättegärna ville fortsätta träna med oss! Nästa träning blir ikväll och det ser vi fram emot även om vi saknar vår mjuka brottningsmatta i Huskvarna sporthall. Nämnas bör även att vi till vår stora förtjusning var starkare än killarna, 10 år på brottarmattan har alltså lönat sig!

                                                  
                                                  
                      

I lördags imponerade vi även med våra sy kunskaper (Yes vi hade båda två MVG i syslöjd) då vi sydde ihop och lagade tjejernas trasiga skoluniformer. Det började med en klänning som var lite sönder och slutade med att vi hade lagat ungefär 10 stycken som gått sönder på olika ställen. Det var förvånansvärt mysigt att sitta i några timmar och sy ihop deras sjukt söta skoluniformer.


Nu vet vi även hur våra föräldrar kände sig när vi stack hit till Ghana… Örjan har nämligen flyttat ut och övergett oss! För några dagar sedan så var Ellen tvungen att skrika lite på honom för att han överskred sina gränser och sedan dess har han skämts och vi har inte sett till honom. Vi fruktar att han tog illa vid sig och drog… känns lite sorgligt men vi har redan två nya hyresgäster. Dock så är det två spindlar så funderar på att vräka de snart.


Något vi inte riktigt kan förstå är att vi nu varit Ghana en månad. Det känns som typ 2 veckor men något som är väldigt skönt är att vi verkligen vant oss vid livet här nu. Det känns förvånansvärt självklart att vakna upp i Ghana och vi ser fram emot de kommande 3 månaderna som vi har kvar här!


           









Presentation


Hej!
Vi är två tjejer Ellen och Lisa, från den lilla staden Huskvarna som bestämt oss för att ge oss ut i den stora vida världen. Vi ska åka till Ghana, Afrika i 4 månader och volontärarbeta på ett barnhem!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards